Beitang Riverfront


Designed in collaboration with Tongji Design Institute Shanghai

Location: Hangzhou, China

Status: Competition entry

Year: 2014

Awards: Shortlisted

Collaborators :

Tomás Osborne 

Daniel Leiva

Xu Sheng

Gonzalo Mendoza

Carlos Muñoz

Liang Cheng

The project crystallizes at the river banks, resembling logics borrowed from water chemical processes. A completely computerized urban layout (designed with rhino+grasshoper) able to respond to the inputs during the design process, enabled a full control of complex shapes. Almost like a one-to-one-scaled map, the new development integrates human fluxes, programmatic concerns and modern city conception in a self-explained urban environment. Water management and human scaled spaces were the key features for the proposal.

 

 

Portfolio