Apartment refurbishment


Location: Sevilla, Spain

Status: built.

Year: 2017

Developer: Private

Collaborators :

Lola Viega

Daniel Leiva

Jesús Cabezón

Photo: Jesús Granada and Baum

The project proposes a complete renovation of the spatial concept of the apartment. Two clearly outlined boxes organize the layout and embody the most private uses: bedrooms and bathrooms. Living areas: hall, living-room and kitchen generate an open, in-between continuum.

Pure, raw materials as concrete, solid oak and lacquered DMF create an idea of interior façades for the in-between more public spaces: living room, dining room and kitchen, all of them connected in a sequence of spaces.

Simple operations, such as changing the entrance point from the common areas of the building, or rotating the bathrooms pieces around the black water drainage systems, enabled a wider degree of freedom when designing the layout.

A great glass sliding door links the kitchen and the dinning-room, enabling a cross ventilation for the main living areas.

 

 

 

 

Portfolio

  • ƒ/9
  • 17 mm
  • 50
  • 1/2
  • ILCE-7RM2
  • ƒ/20
  • 17 mm
  • 50
  • 4 s
  • ILCE-7RM2
  • ƒ/20
  • 17 mm
  • 50
  • 2 s
  • ILCE-7RM2
  • ƒ/20
  • 17 mm
  • 50
  • 1 s
  • ILCE-7RM2
  • ƒ/20
  • 17 mm
  • 50
  • 3.2 s
  • ILCE-7RM2
  • ƒ/9
  • 17 mm
  • 50
  • 1/2.5
  • ILCE-7RM2
  • ƒ/9
  • 17 mm
  • 50
  • 1/59.999999999999
  • ILCE-7RM2